Vård & Stöd, Medicinsk enhet

I Dorotea kommun får du både frihet och närhet. Friheten finns i vår vänliga vildmark med fjäll, sjö och skog. Närheten hittar du i vår gemenskap av välkomnande och hjälpsamma människor. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare. Hos oss som arbetsgivare är beslutsvägarna korta och aktivt utvecklingsarbete ständigt pågående. Som anställd i vår organisation ingår i din roll att se helheten och att ta ansvar. I vår organisation erbjuds du en bredd av möjligheter att delta och att vidareutvecklas. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Beskrivning

sjuksköterska inom ramen för kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar vid särskilt boende samt inom hemsjukvård.

Arbetsuppgifter

Du utför sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom ramen för kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar vid särskilt boende samt inom hemsjukvård. Dina arbetsuppgifter är att bedöma, planera, utföra och följa upp hälso- och sjukvårdsinsatser för personer bosatta vid Bergvattengårdens äldreboende, gruppboende inom LSS samt de som har hemsjukvård. Du handleder och undervisar omvårdnadspersonal. Arbete med dokumentation och avvikelser enligt gällande lagar och föreskrifter ingår. Du samverkar och kommunicerar med interna och externa aktörer. På arbetsplatsen finns fast anställda distriktssköterskor i hemsjukvården och tre fast anställda sjuksköterskor som jobbar dag på SÄBO, du blir den fjärde som gör att sjuksköterskekåren hos oss  på medicinska enheten  komplett. Du får arbeta med kunniga och generösa kollegor.Kvalifikationer

Utbildning till legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom geriatrik, distrikt eller utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig samt erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Du förväntas kunna arbeta självständigt, vara initiativrik och ansvarstagande samt fäster stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt yrkesområde som sjuksköterska. Arbetet ställer stora krav på ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt och förmåga att kunna prioritera rätt.

Vi lägger stor vikt vid Din personliga lämplighet, flexibilitet och samarbetsförmåga.Villkor

Vi tillämpar individuell lönesättning. Individuell tidsbegränsad extra pensionsavsättning ingår. Vid behov kan vi även hjälpa till med bostad samt gratis hyra de första sex månaderna. 

Som sjuksköterska hos oss finns möjlighet att ansöka om betald specialistutbildning och Dorotea kommun har därför tecknat AST-avtal med Vårdförbundet.

Dorotea kommun erbjuder 1 timme friskvård per vecka, på betald arbetstid.

Eftersom Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde ser vi det som meriterande om du har goda kunskaper i den sydsamiska kulturen och sydsamiska som språk

Arbetstid: Du arbetar dag/kväll med helgtjänstgöring var 4e helg

Körkort:  B-körkort. Tillgång till tjänstebil finns.

Rekryteringen sker löpande under pågående annonsering

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Dorotea
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/10
Kontakt
  • Karin Kopparmalms, 0942-14140
Facklig företrädare
  • Ida Sjöström, 073-0253656
Publicerat 2023-03-01
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb