Kommunstyrelsen, Kultur & Fritid

I Dorotea kommun får du både frihet och närhet. Friheten finns i vår vänliga vildmark med fjäll, sjö och skog. Närheten hittar du i vår gemenskap av välkomnande och hjälpsamma människor. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare. Hos oss som arbetsgivare är beslutsvägarna korta och aktivt utvecklingsarbete ständigt pågående. Som anställd i vår organisation ingår i din roll att se helheten och att ta ansvar. I vår organisation erbjuds du en bredd av möjligheter att delta och att vidareutvecklas. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Beskrivning

Den nationella ungdomspolitiken gäller för unga i åldern 13–25 och har som mål att: ”Alla ungdomar ska ha goda levnadsvillkor, makt att forma sina liv och inflytande över samhällsutvecklingen”. Vi söker en ungdomskonsulent inom projektet Youth up North som vill vara med och stärka ungas inflytande och delaktighet i Dorotea, så att unga har en aktiv roll för att utveckla kommunen samt bidra i samhällsutvecklingen. Projektet Youth up North präglas av entreprenörskapsanda, kreativitet och innovationer. Tjänsten har i uppdrag att tillsammans med barn och unga i kommunen, och kommunens förvaltningar, skapa verksamhet och mötesplatser samt definiera löpande mål för den lokala ungdomspolitiken.

Arbetsuppgifter

Som ungdomskonsulent ska du stötta ungas egen organisering lokalt genom att vara ett stöd i föreningsbildande, coacha kring projektledning och bidragssökande samt vara ett stöd vid genomförande och utvärdering. I arbetet med att stärka ungas inflytande och delaktighet ingår att samverka med kommunens verksamheter samt civilsamhället när det kommer till ungas åsikter, tankar och idéer. Det innebär även att stötta kommunen i att förverkliga och implementera idéerna lokalt och på så vis stärka det lokala barnrätts- och ungdomsperspektivet. Tillsammans med unga skapar du fler mötesplatser, programpunkter och evenemang lokalt, men även plattformar där unga får möjlighet att göra sin röst hörd. Du kommer även att vara delaktig i ungdomsgårdens arbete varpå arbete på kvällar och helger förekommer.

Tillsammans med projektledare hos Youth 2030 ansvarar, genomför och utvärderar du insatser inom projektet Youth up North. Du ska även delta i nätverksträffar och kunskaps- och erfarenhetsutbyten inom projektet samt på en regional nivå.

Kvalifikationer

Som ungdomskonsulent har du en välutvecklad kommunikationsförmåga och är en god lyssnare. Du kan arbeta flexibelt och arbeta dag, kväll och helg. Du ska vara duktig på att samarbeta och stötta andra samt planera stora som små evenemang. Vi ser gärna att du kan identifiera dig med ungas situation och livsvillkor samt möta unga på deras villkor. Du är initiativrik, självgående och energirik vilket gör att du hela tiden söker möjligheter att utveckla dig själv och verksamheten. Du behärskar svenska väl i tal och skrift samt engelska väl i tal.

Vi söker dig som minst har gymnasieutbildning. Meriterande är även utbildning i socialt arbete/socialpedagogik eller motsvarande.

Villkor

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och flexibilitet. Vid anställning krävs utdrag ur belastningsregistret för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg.

Om anställningen

Dorotea kommun tillämpar tobaksfri arbetstid.

Dorotea kommun erbjuder 1 timme friskvård per vecka, på betald arbetstid.

Körkort klass B är önskvärt.

I Dorotea kan man kombinera sitt vanliga arbete med en deltidsanställning som brandman. Kontakta räddningstjänsten om du är intresserad av att arbeta som deltidsbrandman.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning under projekttiden, till och med 2022-03-31 med chans till ytterligare ett års förlängning. Provanställning kan förekomma.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-31. Kommunen tar endast emot ansökningar via www.hrsupporten.se/dorotea.php

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Dorotea
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/45
Kontakt
  • Linnea Johansson, 0942-14070
  • Oliwer Karlsson, YUN, 076-0172533
Facklig företrädare
  • Christina Sandqvist, Kommunal, 010-4429670
Publicerat 2021-10-13
Sista ansökningsdag 2021-10-31

Tillbaka till lediga jobb