Vård & Stöd, Medicinsk enhet

I Dorotea kommun får du både frihet och närhet. Friheten finns i vår vänliga vildmark med fjäll, sjö och skog. Närheten hittar du i vår gemenskap av välkomnande och hjälpsamma människor. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare. Hos oss som arbetsgivare är beslutsvägarna korta och aktivt utvecklingsarbete ständigt pågående. Som anställd i vår organisation ingår i din roll att se helheten och att ta ansvar. I vår organisation erbjuds du en bredd av möjligheter att delta och att vidareutvecklas. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Beskrivning

Sjuksköterska inom ramen för kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar vid särskilt boende samt inom hemsjukvård och LSS

Arbetsuppgifter

Du utför sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom ramen för kommunalt hälso- och sjukvårdsansvar vid särskilt boende samt inom hemsjukvård. Dina arbetsuppgifter är att bedöma, planera, utföra och följa upp hälso- och sjukvårdsinsatser för personer bosatta vid Bergvattengårdens äldreboende, gruppboende LSS samt hemsjukvård. Du kan också få ordinationer från läkare inför fortsatta vårdinsatser från landstinget. Du handleder och undervisar omvårdnadspersonal vid behov nattetid. I arbetet ingår även dokumentation och avvikelser enligt gällande lagar och föreskrifter. Du samverkar och kommunicerar med interna och externa aktörer.

Du har ett nära samarbete med sjuksköterskekollegor samt övrig legitimerad personal som tjänstgör dagtid samt omvårdnadspersonal. Vårdtagaren är i centrum.  

Kvalifikationer

Utbildad legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning inom geriatrik, distrikt eller utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig samt erfarenhet från liknande arbete är meriterande.

Du förväntas kunna arbeta självständigt, vara initiativrik och ansvarstagande samt fäster stor vikt vid att ha god ämneskompetens och vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt yrkesområde som sjuksköterska. Arbetet ställer stora krav på ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt och förmåga att kunna prioritera rätt.

Eftersom Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområdet ser vi det som meriterande om du har goda kunskaper i den sydsamiska kulturen och sydsamiska som språk

Vi lägger stor vikt vid Din personliga lämplighet, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Villkor

B-körkort

Vi tillämpar individuell lönesättning.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 69,35%
Ort Dorotea
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/20
Kontakt
  • Andreas Buchberger, 0942-14056
Facklig företrädare
  • Anna Forsner, Andersson Vårdförbundet, 0942-14003
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb