Utbildning

I Dorotea kommun får du både frihet och närhet. Friheten finns i vår vänliga vildmark med fjäll, sjö och skog. Närheten hittar du i vår gemenskap av välkomnande och hjälpsamma människor. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare. Hos oss som arbetsgivare är beslutsvägarna korta och aktivt utvecklingsarbete ständigt pågående. Som anställd i vår organisation ingår i din roll att se helheten och att ta ansvar. I vår organisation erbjuds du en bredd av möjligheter att delta och att vidareutvecklas. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Beskrivning

Strandensskolan och kommunens förskolor är i ett utvecklingsskede och nu söker vi dig som tillsammans med förskolan och skolans alla medarbetare vill arbeta för att skapa den bästa verksamheten för våra barn och elever. 

Strandenskolan är en F-9 skola med ca 240 elever och ligger naturskönt med närhet till elljusspår, skidbacke, simhall m.m. Förskolan innefattar ca 90 barn fördelat på två förskolor i tätorten. En av avdelningarna inom förskolan har en samisk profilering och integrering.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med den sydsamiska kulturen och språket tillsammans med barn, elever och övrig personal i kommunens för- och grundskola.

Du kommer att vara med och stötta lärarna och eleverna i moderna språk vid fjärrundervisning. Som språkhandledare är du behjälplig i klassrummet, främst för våra elever men också för dina kollegor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med med goda kunskaper i den sydsamiska kulturen och sydsamiska som språk. Du har intresse för att sprida och utveckla det sydsamiska språket och kulturen inom skolans verksamhet.

Vi söker dig med minst 3 årig gymnasieutbildning, goda språkkunskaper och med tidigare erfarenhet av arbete inom skola.

Personlig lämplighet väger tungt för den här tjänsten och vi söker en relationsbyggande person som är lugn, skapar trygghet samt har ett flexibelt tänkande kring elever och lärande. Du gillar att samarbeta och du tillsammans med dina kollegor är prestigelösa, följsamma och har en förmåga att skapa ordning samt tydliga strukturer. 

Villkor

Inom verksamheter som rör barn och ungdomar krävs att du visar ett utdrag ur belastningsregistret. Blanketten finns att hämta på www.polisen.se.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Dorotea
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/66
Kontakt
  • Nicklas Nilsson, 0942-14101
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-09-29
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb