Utbildning, Lärcentrum Vuxenutbildning

I Dorotea kommun får du både frihet och närhet. Friheten finns i vår vänliga vildmark med fjäll, sjö och skog. Närheten hittar du i vår gemenskap av välkomnande och hjälpsamma människor. Utmärkande för Dorotea är medborgarnas samhällsengagemang och vårt goda näringslivsklimat med hög andel egna företagare. Hos oss som arbetsgivare är beslutsvägarna korta och aktivt utvecklingsarbete ständigt pågående. Som anställd i vår organisation ingår i din roll att se helheten och att ta ansvar. I vår organisation erbjuds du en bredd av möjligheter att delta och att vidareutvecklas. Dorotea kommun är ett samiskt förvaltningsområde och kunskaper i samiska är meriterande inom vissa yrkesområden.

Beskrivning

Dorotea Kommun söker en SFI-lärare till Lärcentrum. Dorotea Lärcentrum är den verksamhet som ansvarar för det samlade arbetet med utbildning för vuxna i kommunen. Dorotea Lärcentrum är en del i Utvecklingsenheten där även arbete med näringslivsfrågor, turism, integration och inflyttarservice ingår.

 

Arbetsuppgifter

Undervisa vuxna nyanlända i Svenska för invandrare. Undervisning bedrivs på dagtid i Lärcentrums lokaler. I dina arbetsuppgifter ingår planering, genomförande, utvärdering och utveckling av undervisningen i nära samarbete med rektor och studie- och yrkesvägledare.

 

Kvalifikationer

Du har någon av följande behörigheter:

- Lärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolan 7-9, eller med inriktning mot arbete i gymnasieskolan om examen omfattar ämnet svenska som andraspråk.

-  Lärarexamen med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 1-3 eller med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 om examen omfattar 30 högskolepoäng i ämnet svenska som andraspråk.

- En äldre examen som är avsedd för undervisning i ämnet svenska som andraspråk

- En utbildning som ger behörighet bedriva undervisning som lärare, om du har kompletterat din behörighet med minst 30 högskolepoäng eller motsvarande omfattning i ämnet svenska som andraspråk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och flexibilitet.Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning, semestertjänst med sysselsättningsgrad 100 %

Tillträde 240729 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-29 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Dorotea
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/30
Kontakt
  • Sara Norlin, 0942-14195
Facklig företrädare
  • Katarina Öhlund, SL, 0942-14100vx
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb